Karlstadtjej som pluggar på Santa Monica College i Los Angeles, USA.




torsdag 4 augusti 2011

Information seminar and assessment tests

Idag var det tidig dag på skolan som gällde igen, efter en american breakfast på hotellet så tog vi vår kära buss nr 7 mot santa monica beach för att hoppa av på skolan SMC. Först var det information seminar, vi var kanske 50 pers där och kanske 20 av oss var svenskar. Där fick vi massa viktig information, en rundtur av campus och lite olika övningar vi skulle genomföra. Det var faktiskt roligare än vad man trodde det skulle vara och det var kul att träffa lite andra studenter.
Efter att seminariet var klart så tog vi oss ett varsitt äpple (som vi snott från hotellets frukost buffé, är man student så är man) innan det var dags att gå in och göra 2 olika prov. Först ett mattetest och sen ett engelskatest, det gick väl som förväntat ungefär.

Efter skolan så var det dags att gå förbi vår lägenhet, ja ni läste rätt, vi har fått en lägenhet. Ca 5 min från skoaln och ca 3 km till santa monica beach. Idag var vi där och skrev under det sista papprena, känns jättebra :) vi har en one bedroom apartment, vilket innebär ett sovrum, ett badrum och sen vardagsrum och kök kombinerat. Vi flyttar in på tisdag så till veckan blir det en tur till IKEA har vi tänkt, vi har hyrt möblerat men vi måste ändå ha massa saker som fattas.

Annars idag så har vi varit en sväng på banken, ätit på subway och slappat på rummet ( vi är fortfarande jet lagged). Imorgon blir det att träffa studievägledaren på skolan och sen en sväng till santa monica beach :)

Skulle vilja lägga upp lite bilder men eftersom jag inte fattar min mac än så får ni klara er utan dem ett tag till :)

1 kommentar:

johanna sa...

Hej, jag & en kompis ska söka till Santa Monica college till våreterminen 2012. Hur fick ni tag i lägenhet så snabbt/ vad kostar lägenheten? Vore jätte tacksam för svar (om du har tid dvs.) maila gäääärna mig: johannamalmgren@live.se